KARCZMA NA PODGRODZIU

PROJEKTY

Stowarzyszenie „Przyjaciele Grodziska Owidz” zawiadamia, że przystąpiło do realizacji projektu „Samodzielne organizacje gwarancją sukcesu”, który realizowany jest w ramach środków z Unii Europejskiej, których dystrybutorem jest Urząd Marszałkowski Woj. Pomorskiego w ramach Funduszy Europejskich dla Pomorza. 

Działania w ramach projektu: 

  1. Usprawnienie organizacji przez szkolenia i warsztaty w zakresie księgowości, zarządzania projektami, planowania strategicznego, informowania i wizerunku z uwzględnieniem medioznawstwa, współpraca w grupie – te same działania zrealizują obie organizacje. 
  2. Wsparcie dodatkowego zatrudnienia i rozwoju wolontariatu przez rozszerzenie oferty Grodziska o warsztaty Live Cooking. II. 

Cele projektu: Wzmocnienie potencjału organizacji pozarządowych zmierzające do zwiększenia aktywności obywatelskiej i wsparcia osób zagrożonych ubóstwem lub wykluczeniem społecznym. 

Termin realizacji projektu: Od 2025-04-01 do 2027-12-31 IV. 

Termin rekrutacji: 0d 2025-05-01 do 2025-05-31

Tytuł projektu: Samodzielne organizacje gwarancją sukcesu. 

Beneficjent: Klub Sportowy Beniaminek 03 

Partner projektu: Stowarzyszenie „Przyjaciele Grodziska Owidz” 

Konkurs w ramach programu: Fundusze Europejskie dla Pomorza Instytucja Organizująca 

Nabór: Urząd Marszałkowski Województwa Pomorskiego. 

Nr naboru: FEPM.05.21-IZ.00-001/24 

Numer projektu: FEPM.05.21-IZ.00-0027/24

Szkolenia z zakresu live cooking – dla pracowników i wolontariuszy Stowarzyszenia „Przyjaciele Grodziska Owidz”: Z racji tego, że KS Beniaminek prowadzi różnego rodzaje półkolonie m.in. na terenie gdzie będzie prowadzona hipoterapia “Przyjaciele Grodziska” będą prowadzić każdorazowo dla uczestników półkolonii warsztat z live cooking. Ponadto obiorcami usługi będą szkoły oraz inne organizacje pracujące z dziećmi. Aby móc wprowadzić nową usługę do działalności organizacji konieczne jest dodatkowe dokształcenie kadry, która na co dzień pracuje na kuchni lub jest kelnerem. Szkoleniami zostanie objętych 10 pracowników stowarzyszenia. Będą to szkolenia: a) Szkolenie z zakresu zdrowego żywienia zbiorowego – 40h – 6 os. (6 dni szkolenia) b) Szkolenie kucharz – 16h – 2 os. (2 dni szkoleniowe) c) Szkolenie SZEF Kuchni – 24h – 1 os. (4 dni szkoleniowe) d) Kurs animator czasu wolnego – 30h – 6 os. (4 dni szkoleniowych) Ponadto w celu poznania praktycznych aspektów prowadzenia warsztatów live cooking zorganizowane zostaną 3 lekcje pokazowe przez osoby posiadające znaczne doświadczenie w prowadzeniu ww. warsztatów.